Vanha kansa tarjosi jouluaaton riisipuuron rusinakeiton kera, mutta näin 2010-luvulla klassikkosoppakin kaipaa jo päivitystä. Rusinat eivät ole enää kauppojen ainoita kuivattuja hedelmiä, joten annetaan niille muillekin mahdollisuus. Tässä sopassa rusinoiden seurasta nauttii "Aasian tyrnimarjaksi" kutsutut gojimarjat sekä kotimaiset kuivatut karpalot. Super-hyvääää!
RUSINA-GOJI-KARPALOSOPPA
kourallinen rusinoita
kourallinen kuivattuja gojimarjoja
kourallinen kuivattuja karpaloita
1 l (lantrattua) omenatäysmehua (+ vettä)
½ dl siirappia
1 kanelitanko
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Huuhdo rusinat, gojit ja karpalot lävikössä kylmän veden alla. Laita marjat sen jälkeen kattilaan ja kaada päälle omenamehu ja siirappi. Anna marjojen pehmentyä vähintään tunti.
Lisää kattilaan kanelitanko ja keitä marjoja liotusliemessä, kunnes ne ovat pehmeitä ja pulleita. Jos tarve, lisää välillä vettä. Poista lopuksi kanelitanko.
Sekoita perunajauhot veteen ja nosta kattila liedeltä. Kaada suurus ohuena nauhana keiton joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna keiton kuplia hetki. Nosta jäähtymään. Tarjoa joko lämpimänä kylmän riisipuuron kanssa tai päinvastoin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti