Ekologinen silakka taipuu vähintään yhtä moneen mausteliemeen kuin sillikin, mutta joulupöytään se ei ainakaan meillä ole kovin usein päätynyt. Sääli. Olisikohan näissä herkullisissa piparjuuri-rucolakastikkeeseen dipatuissa silakoissa vihdoinkin tarpeeksi potkua muuttamaan perinteitä? Veikkaan, että olisi!
RUCOLASILAKAT (10 annosta)
600 g silakkafileitä
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 rkl suolaa
1 tl sokeria
Kastike:
1½ majoneesia
1 dl ranskankermaa
nippu rucolaa
1-2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl Dijon-sinappia
½ tl suolaa
Sekoita kulhossa liemen ainekset (ei kuumenneta). Upota
fileet liemeen ja anna graavautua jääkaapissa valkoisiksi (noin 8
tuntia). Valuta fileet huolella ja kuivaa vielä talouspaperilla.
Sekoita kastikeainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Lado fileet kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan, jätä kastiketta päällimmäiseksi. Nosta kalat kylmään ja anna maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Sekoita kastikeainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Lado fileet kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan, jätä kastiketta päällimmäiseksi. Nosta kalat kylmään ja anna maustua seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti