Joulukalenterin toisen luukun takana valmistaudutaan jo vesi kielellä itsenäisyyspäivän juustoherkutteluihin. Tapanamme on ollut kattaa linnanjuhlien ajaksi tarjottimelle 3-4 erilaista juustoa (sinihomejuustoa ja jotakin notkeaa ja voimakasta valkohomejuustoa nyt ainakin) kera hyvän hillon, paksun ja makeahkon balsamicon ja päärynän. Luin jostain, että juustoa kannattaa varata 75-100g per hölö, mutta meillä määrä taitaa olla lähemmäksi 225g per syöjä. Parempi överit kuin vajarit!
Ja tokihan myös rapsakat keksit kuuluvat juustotarjottimelle ja ne voikin leipoa jo hyvissä ajoin odottamaan. Aijai, tulis jo perjantai!
JUUSTOTARJOTTIMEN RAPEAT SEESAMIKEKSIT (n. 40 kpl)
4 dl kauraleseitä
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
2½ dl vettä
100 g sulatettua tai juoksevaa margariinia
2 rkl seesaminsiemeniä
Mittaa kulhoon leseet, jauhot ja suola. Sekoita joukkoon vesi ja margariini. Nosta taikina kovettumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, uuninpellin kokoiseksi levyksi. Ota tarvittaessa jauhoja avuksi. Ripottele seesaminsiemenet taikinalevyn päälle. Kauli kevyesti niin, että siemenet tarttuvat taikinaan. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä keksejä, joiden koko on n. 5 x 4 cm (ei ole niin tarkkaa!).
Paista keksejä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
Jäähdytä keksit ja irrota ne toisistaan. Säilytä keksit kuivassa.
Ohje: Kotivinkin Jouluherkut 1/2013
Kas, mein joulukalentereista paljastui kummastakin samana päivänä suolakeksit! Pitääpä kokeill näitäkin.
VastaaPoistaKuolasinkin jo niitä teidän keksejä, senkin samikset ;).
Poista