Sahramipullat. Luciapullat. Lussekatter.
Yök!
Luciapullien sijasta varasin tähän luukkuun jotain paljon parempaa -- joskin umpiruotsalaista ja sahramilla maustettuahan tämäkin on. Gotlantilainen sahramipannukakku on klassikko, johon ei tule (ainakaan tässä versiossa) lankaan jauhoja, vaan taikinan salaisuus piilee hunajalla makeutetussa riisipuurossa, mantelimassassa ja kananmunissa. Sahrami, kardemumma ja kaneli muistuttavat puolestaan joulun läheisyydestä, joten tämä pannari sopii myös joulunaluspäivien jälkkäriksi.
GOTLANTILAINEN SAHRAMIPANNUKAKKU
5 dl täysmaitoa tai soijamaitoa
1½ dl riisihiutaleita
1 tl suolaa
3/4 dl juoksevaa hunajaa
150 g mantelimassaa
½ g sahramia
½ tl kanelia
1 tl kardemummaa
6 kananmunaa
voita ja korppujauhoja vuokaan
½ dl manteleita rouhittuna
Kuumenna maito kattilassa. Lisää riisihiutaleet ja anna kiehua välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Varo, ettei maito kiehu yli tai pala pohjaan! Nosta lopuksi kattila liedeltä ja anna riisipuuron vetäytyä hetki. Lisää suola.
Sekoita hunaja riisipuuroon. Murenna sekaan mantelimassa ja sekoita. Liota sahrami kahteen ruokalusikalliseen vettä ja sekoita seos taikinaan. Lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa munat ja lisää ne vielä taikinaan voimakkaasti sekoittaen.
Voitele ja jauhota uunin kestävä vuoka. Kaada taikina siihen ja ripottele rouhitut mantelit pinnalle. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alaosassa noin 25-30 minuuttia.
Nauti valmis pannukakku hillon ja kermavaahdon kanssa.
Sekoita hunaja riisipuuroon. Murenna sekaan mantelimassa ja sekoita. Liota sahrami kahteen ruokalusikalliseen vettä ja sekoita seos taikinaan. Lisää kaneli ja kardemumma. Vatkaa munat ja lisää ne vielä taikinaan voimakkaasti sekoittaen.
Voitele ja jauhota uunin kestävä vuoka. Kaada taikina siihen ja ripottele rouhitut mantelit pinnalle. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin alaosassa noin 25-30 minuuttia.
Nauti valmis pannukakku hillon ja kermavaahdon kanssa.
Ohoo, puuropannari on tuttu juttu, mutta että mantelimassaa? Hyvin jännä. Kuulostaa kieltämättä maukkaalta.
VastaaPoistaTää olikin aika vänkä! Vinkkinä annan vielä, että mantelimassa kannattaa nyppiä hyvin hyvin pieneksi, koska muuten voi syödessä tulla suuhun aika isojakin ylläreitä ;)
PoistaHei ei saa dissata luciapullaleipureita! ;)
VastaaPoistaNäyttää muutes himskatin hyvältä pannarilta! :) Sopivasti olisi mantelimassaa jääkaapissa...
Vähän hihitytti aamulla, kun huomasin sun lussekatterit ;). Mut ei, en mää dissaa teitä leipureita vaan niitä hiton pullia! Yök yök ja yök. Voi olla ihan luciapullan ansiota, etten enää niin välitä tavallisistakaan pullista.
PoistaMiksi sulla on mantelimassaa jääkaapissa? Oon tähän pannariin asti luullut, että mantelimassaa tuotetaan ja myydään vain laskiaspullatäytteeksi :D