sunnuntai 22. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 22


Joulu on jo ovella, mutta mitä iskeä pöytään, jos perinteiset laatikot tökkii? Oma ehdotukseni on muussi uunissa paahdetusta bataatista ja valkosipulista! Tietenkin!

Maistoin ensimmäisen kerran tätä jumalten ruokaa vuosi sitten Klaus K:n American Christmas Grill -joululounaalla ja olin pakahtua ihastuksesta. Notkeaa oranssia pyrettä olisi voinut kauhoa suuhun sellaisenaan vaikka koko loppuillan, mutta yllättävän kauan siinä silti meni, että sain tehtyä muusia myös itse kotona. Nyt ainoa huolenaiheeni on enää se, miten olen muka aiemmin pärjännyt ilman tätä muusia? Varmaan äärimmäisen huonosti.


MUUSI PAAHDETUSTA BATAATISTA JA VALKOSIPULISTA (4:lle)


1 kg bataattia
1 kokonainen valkosipuli
1 punainen chili
2 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun voita, tuoretta timjamia ja raastettua parmesaania

Kuori ja paloittele bataatti reiluhkoiksi lohkoiksi. Leikkaa valkosipuli puoliksi. Halkaise chili ja posta siemenet.

Aseta bataattilohkot, puolikkaat valkosipulit ja halkaistu chili paistovadille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Poista sen jälkeen valkosipulista kuoret. Soseuta kaikki ainekset ronskisti keskenään joko survimella tai sauvasekoittimella haluamasilaiseksi. (Oma kantani on, että sattumia saa olla!)

Siirrä muusi tarjouluastiaan ja viimeistele voinokareilla, tuoreella timjamilla ja raastetulla parmesaanilla.

Ps. Bataattimuusi sopii myös muuhunkin juhlaan kuin vain jouluun (eli vink vink niille, jotka suunnittelevat jo ensi kesän grillikautta). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...