keskiviikko 11. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 11

 
Joulukalenterin 11. luukku on poikkeuksellisesti kurkistus viime huhtikuuhun, jolloin osallistuin Jennin blogirinkiläisille järjestämälle ruokakuvauskurssille. Yhden lauantaipäivän kestäneestä opetustuokiosta mukaan tarttui paitsi tarpeellista dataa ja uusia ideoita, myös resepti aivan j u m a l a i s i i n balsamicosiirapilla höystettyihin vuohenjuusto-sipulihillopiirasiin. Oi lääh! Kurssin jälkeen samat piiraat ovatkin vilahdelleet useammassa blogissa - viimeksi Yummy Bakerin joulukalenterissa - joten päätin blogata ne vihdoin myös itselleni talteen. Näistä on pakko ottaa reviisio vielä ennen joulua, työläästä sipulihillosta huolimatta!


IHANAT VUOHENJUUSTOPIIRASET



Sipulihillo:
8 punasipulia
4 rkl oliiviöljyä
hippu sormisuolaa
6 rkl balsamicoa
3 rkl ruokosokeria

Piiraat:
1 pkt voitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
n. 150 g vuohenjuustoa
tuoretta timjamia 
suolaa, pippuria

Balsamicosiirappi:
125 ml balsamicoa
1,5 rkl ruokosokeria
 
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita oliiviöljyssä paistinpannulla noin 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Mausta suolalla ja alenna lämpöä. Paista vielä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää balsamico ja sokeri sipuleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Paista vielä noin 30 minuuttia ja lisää balsamicoa tarvittaessa. Rakenteen tulisi muistuttaa marmelaadia. Jäähdytä hillo.

Leikkaa sulatetusta taikinasta muotin tai lasin avulla pyöreitä pohjia. Aseta pohjat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskiosaa hiukan kasaan ja pistele haarukalla muutama reikä pohjan keskelle.

Lusikoi pohjien päälle sipulihilloa. Lisää vuohenjuustokiekko piiraiden keskelle ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Voitele vielä taikinan reunat kananmunalla ja paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia.

Valmista balsamicosiirappi keittämällä balsamicoa ja sokeria kunnes seos on haihtunut noin puoleen ja muodostunut siirappimaiseksi. Koristele valmiit piiraat tuoreella timjamilla ja balsamicosiirapilla.

9 kommenttia:

  1. Näyttävät todella herkullisilta! Kovin samantyyppisiä piiraita on ilmestymässä munkin kalenterista loppuviikosta :)

    Kohta on kalenterit puolivälissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko ihan hirveetä sanoa, että onneksi ollaan jo puolivälissä? Tai no ei vaiskaan... hauskaahan tämä kalenterin tekeminen on ollut, vaikka saakin olla ihan naimisissa bloginsa kanssa ;).

      Poista
    2. No onneksi "enää" puolet jäljellä... Tässä vaiheessa alkaa olla valmiit postaukset jo käyetty ja minä ainakin kiroan, etten tehnyt kaikkia ajoissa :) Vähän tämä joulukuinen pimeyskin vaikeuttaa, kun kolmen jälkeen alkaa olla jo ihan mahdotonta kuvailla sisällä mitään luonnonvalossa... Tsemppiä! :)

      Poista
  2. Sipulihillo on ehdottomasti asia, joka nyt kuulostaa fantastiselta, mutta lapsena olisi aiheuttanut puistatuksia. Tosi kaunis kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä ;). Tosin lapsena myös kittipintainen vuohenjuusto aiheutti puistatusta.

      Poista
  3. Punaista vai valkoista balsamicoa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummaa! Tai siis sitä ihan tavallista balsamicoa?

      Poista
  4. Nam! Tämä on kyllä huippu resepti ja sipulihillolle voisi löytyä käyttöä jopa joulupöydästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei totta! Sipulihilloke joulupöytään. Hyvin keksitty :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...