tiistai 3. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 3


Glögin kanssa maistuu makean lisäksi myös suolainen ja mehevä, parmesaanin makuinen kuivakakku. Tätä kun maistat palasen, murrat sitä hetken päästä lisää ja taas lisää. Kierre on vääjäämätön enkä takaa irti pääsyä, mutta kannustan silti (tai juuri siksi?) kokeilemaan. Parmesaanikakun voi myös pakastaa, joten näppärä leipoo tästä jo nyt tarjottavaa joulupyhien kahvipöytään. Ohjeesta kiitos Kinuskikissalle!


PARMESAANIKAKKU


200 g parmesaanijuustoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl timjamisilppua
2 munaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä  

Pinnalle timjaminoksia

Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi. Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla.

Ohje: Kinuskikissa


16 kommenttia:

  1. No onpas jännä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! Sainpas hämmennettyä tällä jopa paatuneimmankin foodien!

      Poista
  2. Erijännä! Voihan gluteenittomuus :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös gluteenittomat jauhot käy myös erinomaisesti tämänlaiseen leivonnaiseen? Voin yrittää tehdä sellaisen, jos pääsen pikkujouluihin :)

      Poista
  3. Olen maistellut ääreisherkullisia parmesanpipareita, tää kakku tuntuu jo ruumiillistuneelta toiveunelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parmesankeksit onkin herkkua! Ja joo, tämän kakun maku muistuttaa aika paljon niitä. Paitsi että parmesankakkua tulee PAAAALJON enemmän ja leipominenkin on vaivattomampaa ;)

      Poista
  4. Ohoo! Että tällaistakin! On se hassua, miten paljon suolaisen herkun laittaminen makean herkun muottiin voi hämmentää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Jos tätä tarjoilee vieraille, kannattaa laittaa noita timjaminoksia koristeeksi kertomaan että kyseessä on suolainen kakku. Hämmennys voi olla moninkertainen, jos kuvittelee haukkaavansa kuivakakkua ja suuhun lemahtaakin parmesaanin aromit ;)

      Poista
  5. Oho miten hieno kakku!

    VastaaPoista
  6. Eipä ole tullut mieleenkään, että kuivakakku voi olla myös suolainen! Ihan mahtava idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä sitten vain soveltamaan :). Mulla mielikuvitus lähti laukkaamaan ja keksin jo parikin suolaista makuyhdistelmää kakkuun. Varmaan mikä tahansa juusto kävisi tähän?

      Poista
  7. Wau, tää on hieno! Glorian Ruoka & Viinissä oli keväällä vähän samalla idealla sellainen pitkulainen kakku, jossa oli aurinkokuivattua tomaattia ja oliivia ja juustokuutioita. Bloggasinkin siitä muistaakseni kesemmällä... Se oli tosi hyvää, mutta pitkulaisessa vuoassa paistettuna sen mielsi silti leiväksi ihan perinteiseen tyyliin. Kuinka vallankumouksellista, jos senkin vaan laittais rinkulavuokaan! Kiitti ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööö, miksi mä en muista tuollaista kakkua, vaikka muuten luenkin GR&W:tä (ja sun blgia) kuin raamattua? Mutta ehdottomasti kaikki suolaisetkin kakut rinkulavuokiin! Ja miksi ei vaikka leivätkin? ;D

      Poista
  8. tätä tein yhtenä tarjottava tytön 1 v synttäreille kesälla ja oli kyllä hitti! ja tosiaan, itse tein kakut pakkaseen etukäteen eivätkä menneet miksikään. Joten ihan äärihelppo ja hyvä ohje on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan helppo ja hyvä ja hitti! Siinä tämän kakun avainsanat ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...